Begrotingstekort.

Leave a comment Standard

Allereerst bedankt voor uw gebeden voor gisteren. We mochten in Zandvoort 25 mensen tot de Heer leiden!

Begrotingstekort.

Opfrisser met de 7 w’s
Laat uw leven niet beheersen door geldzucht, neem genoegen met wat u hebt. Hij heeft immers zelf gezegd: ‘Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten,’ zodat we vol vertrouwen kunnen zeggen: ‘De Heer is mijn helper, ik heb niets te vrezen. Wat zouden mensen mij kunnen doen?’Hebreeen 13:5

Wie? De lezers van de Hebreeën brief en in hen ook wij.

Wat? Moeten ons leven niet laten beheersen door geldzucht, maar genoegen nemen met wat we hebben.

Waar? In ons dagelijks leven, de hang naar meer kan ons leven beheersen, is dan a.h.w. Heer over ons.

Waarom? De drang naar meer zit nu eenmaal in ons. We kijken naar anderen en vergelijken ons daarmee, dat willen we ook, maar als het ons beheerst, is er dus een andere heer in ons leven en laten we ons daar door leiden.

Wanneer? Wanneer we niet vertrouwen dat God voor ons zorgt. Hij zelf zegt dat we nooit tekort zullen komen, dat is iets anders dan de overschotten die er iedere dag worden doorgedraaid. Hoewel ook bij het manna en de wonderen van de broden en de vissen altijd meer dan genoeg was.

Waarvoor? De Here vraagt, dat we op Hem vertrouwen. Iemand die dat doet, is nog nooit beschaamd uitgekomen. Wanneer we zwak zijn op dit punt is er maar één weg: ons ervan bekeren.

Waartoe? De Here God duldt geen andere goden naast zich, ook geen geldzucht (Mammon) daarom is Gods remedie voor armoede alles geven wat je hebt. Dan komt Hij met Zijn overvloed en is er altijd meer dan genoeg.

Gebed: dank U, Vader, dat U altijd in alles voorziet en dat er nooit tekort is op Uw begroting. U vraagt van ons om U, ook in deze dingen, te vertrouwen, dat U voor ons zorgt. En ik zie er naar uit wat U gaat doen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.