Eet smakelijk

Leave a comment Standard

Eet smakelijk.

Opfrisser met de 7 w’s
Wie iets goeds zegt, voedt zich met zijn eigen woorden, van wat hij tot stand brengt, profiteert hij zelf.Spreuken 12:14
Wie? Wie iets goeds zegt, positief spreekt

Wat? Voedt zich met zijn eigen woorden, plukt daar zelf de vrucht van.

Waar? Overal waar de Here God ons geplaatst heeft, gezin, werk, school etc.

Waarom? Negatief gepraat komt bij jezelf terecht, positief gepraat ook, maar dan word je er beter van.

Wanneer? Wanneer er over zaken of mensen gesproken wordt. Je kunt op alles en iedereen wel iets aan te merken hebben, maar kijk dan niet gek op, als ze dat ook op jou hebben.

Waarvoor? Ook hier geldt het bijbelse principe: wat je zaait zul je oogsten. Zaai positiviteit en je zult het oogsten. Niet om alleen maar positief te zijn, maar laat alles filteren door de genade.

Waartoe? Ook wij hebben genade nodig en leven uit genade. Door ook anderen positief te benaderen en over hen te spreken, zijn we dan weer nèt even anders, dan diegenen die geen relatie met de Here Jezus hebben en vol zijn van Zijn Geest. Eet smakelijk.

Gebed: Dank U, Heer, dat U, ondanks alles, positief over mij denkt. Ik wil dat ook graag naar anderen uitstralen, Heer. Dank U, dat U mij daarbij helpt door Uw Geest en dat ik de vruchten er van ga plukken.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.