Niet bedrogen

Leave a comment Standard

niet bedrogen

Opfrisser met de 7 w’s
Als uw mond belijdt dat Jezus de Heer is en uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zult u worden gered. Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered. Want de Schrift zegt: ‘Wie in hem gelooft, komt niet bedrogen uit.’Romeinen 10:9-11
Wie? Iedereen, want deze boodschap moet de hele wereld horen.

Wat? Dat, wanneer we met onze mond nazeggen dat Jezus Heer is en in ons hart geloven dat Hij weer levend geworden is, dan zijn we gered, behouden, naar ziel, geest èn lichaam.

Waar? Belijden met onze mond, dat is het hardop nazeggen. We doen dat bijvoorbeeld in het zondaarsgebed, wat we met de mensen op straat bidden. Dus overal. Belijden in de kerk is gemakkelijk, in de wereld wat moeilijker.

Waarom? Met ons hart geloven we om gerechtvaardigd te worden en met onze mond belijden we om de redding te ontvangen.

Wanneer? Dat geldt niet alleen als je het zondaars gebed bidt, of belijdenis van je geloof doet of wordt gedoopt op grond van je belijdenis, het geldt iedere dag. Het is ook uitkomen voor je geloof op de plaats waar je ben gesteld.

Waarvoor? Wanneer je belijdt dat Jezus Heer is, niet alleen over je leven, maar over iedere situatie, laat je zien dat je afhankelijk bent van Hem. Belijd het maar, Jezus U bent Heer over deze situatie, over mijn ziekte, wat dan ook en je vertrouwt je aan Hem toe.

Waartoe? Wie in Hem gelooft, op Hem zijn geloof bouwt, komt niet bedrogen uit. Durf je het aan? Jezus U bent Heer, U die dood was en weer levend bent geworden. Ik vertrouw me aan U toe.

Gebed: Ja Here Jezus, ik geloof dat U uit de dood bent opgestaan en dat U Heer bent, Mijn Heer en ok over iedere situatie. Ik vertrouw me aan U toe. Wat een heerlijk en veilig gevoel!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.