Genade genoeg

Leave a comment Standard

Genade genoeg

Opfrisser met de 7 w’s
Maar hij zei: ‘Je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheid.’2 Korintiers 12:9
Wie? De Here God, aan wie Paulus gevraagd had om te kunnen worden verlost van de engel van satan, zijn doorn in het vlees.

Wat? Zei tot Paulus: Je hebt niet meer dan Mijn genade nodig, Mijn genade is genoeg voor je.

Waar? In de bediening, die Paulus had. Er wordt veel gespeculeerd over de ‘doorn in het vlees’ waar Paulus het hier over heeft. Sommigen denken dat het een ziekte was, lichamelijke pijn, reuma, of slechte ogen. Maar de context laat duidelijk zien, dat het de tegenstand is, die Paulus, met name van zijn landgenoten, de Joden ondervindt. God wil niet dat iemand ziek wordt of blijft, Hij is toch JHWH Rapha, de Geneesheer?

Waarom? Om hem nederig en afhankelijk te houden. Even hiervoor schrijft Paulus over een ervaring die hem in de derde hemel bracht, dat is zo geweldig, dat het gevaar aanwezig is om naast de schoenen te gaan lopen.

Wanneer? Soms doet God iets in je leven, dat Hij (nog) niet bij iemand anders heeft gedaan. Het is dan opletten geblazen, want hoogmoed ligt op de loer.

Waarvoor? Nederigheid en eigen zwakheid zijn juist voorwaarden om Gods kracht te kunnen ervaren. Wanneer we zelf sterk zijn en alles kunnen, hebben we Hem niet meer nodig.

Waartoe? Juist door die, in zwakheid ontvangen kracht, kunnen we in staat zijn, datgene te doen, wat de Here Jezus ons opgedragen heeft en waar Paulus zo, bij uitstek, in slaagde: Ga en predik het evangelie in de kracht van de heilige Geest.

Gebed: Dank U, lieve hemelse Vader, dat U ons in nederigheid en zwakheid, uit genade, Uw kracht verleent om de Grote Opdracht te kunnen vervullen. Leer ons steeds meer afhankelijk te zijn van U en de kracht van de heilige Geest, om uit te kunnen gaan en de wereld te winnen voor de Here Jezus.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.