Geen lievelingetjes

Leave a comment Standard

Geen lievelingetjes.

Opfrisser met de 7 w’s
Er zijn geen Joden of Grieken meer, slaven of vrijen, mannen of vrouwen – u bent allen één in Christus Jezus.Galaten 3:28
Wie? Joden, Grieken, slaven, vrijen, mannen, vrouwen

Wat? We zijn allemaal één.

Waar? in de Here Jezus Christus.

Waarom? Er is in de Here God geen verschil meer tussen deze tegenstellingen. Voor Hem zijn we allemaal Zijn kinderen en Hij trekt niemand, voor, Hij heeft geen lievelingetjes.

Wanneer? Toen wij ons leven aan Hem gaven, tot geloof kwamen, werden we één met al Zijn kinderen.

Waarvoor? Dat wil niet zeggen dat het nu een eenheidsworst geworden is, verschillen blijven, een man blijft een man, een vrouw een vrouw, iedereen is uniek, maar we hebben allemaal de Here Jezus keihard nodig, niemand uitgezonderd.

Waartoe? Vanuit die eenheid kunnen we in onze verscheidenheid samen werken met al Gods kinderen, die de Naam van de Here Jezus belijden en Hem erkennen als de enige weg tot zaligheid. En niemand kan zich ergens op laten voorstaan, we leven allemaal uit genade!

Gebed: Dank U, hemelse Vader, dat U geen lievelingetjes kent, maar dat we U allemaal even zeer aan het hart gaan. Iedereen is waardevol voor U en samen mogen we één zijn, tot Uw eer.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.