Super, man

Leave a comment Standard

Super, man

Opfrisser met de 7 w’s
Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei. De geest van de HEER zal op hem rusten: een geest van wijsheid en inzicht, een geest van kracht en verstandig beleid, een geest van kennis en ontzag voor de HEER.Jesaja 11:1-2

Wie? Dit gaat over de Here Jezus, bij Zijn komst in de wereld

Wat? Op Hem rustte de heilige Geest, de 7 Geesten die voor Zijn troon zijn, de 7 fakkels, 7 en toch 1

Waar? Die Geest was op Hem en wil ook op ons komen, het is de zalving

Waarom? Willen we uitgaan in Zijn kracht, dan hebben we dat nodig. Zelfs de Here Jezus, de Zoon van God deed niets, totdat Hij met deze Geest vervuld was.

Wanneer? Nadat Hij door Johannes was gedoopt kwam de heilige Geest op Hem, hoeveel te meer hebben wij dat nodig!

Waarvoor? Wat we ook willen doen voor de Here, of waar Hij ons ook voor geroepen heeft, we hebben de heilige Geest zo nodig. Zonder Hem kan het niet, mag het zelfs niet. De Here Jezus gebood hen, de discipelen, Jeruzalem niet te verlaten totdat zij bekleed waren met kracht uit de hoge!

Waartoe? Christus betekent gezalfde. Een christen is dus ook gezalfd, hoort dat te zijn. Wanneer we vol zijn van die wijsheid en dat inzicht, van kracht en verstandig beleid, van kennis en ontzag voor de Heer, kortom vol van de Geest van de Heer, zal alles wat Hij ons opdraagt makkelijker worden. En niets zal ons meer onmogelijk zijn!

Gebed: Dank U, heilige Geest, dat U ook vandaag weer met mij mee gaat, in mij woont en door mij heen werkt, wat is het toch super dat U met al Uw gaven en werkingen in mij woont en werkt, uit genade, tot eer van de Naam van Jezus!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.