Geen watje

Leave a comment Standard

Geen watje.

Opfrisser met de 7 w’s
Als u boos wordt, zondig dan niet: laat de zon niet ondergaan over uw boosheid, geef de duivel geen kans.Efeziers 4:26-27

Wie? U, de gemeente van Efeze en allen die bij de gemeente van Jezus Christus horen

Wat? Mogen best boos worden, als daar een echte aanleiding voor is, maar ons er niet door laten leiden. Voordat de nacht valt moet het over zijn en vergeven.

Waar? In de gemeente, maar zeker ook daarbuiten

Waarom? Als je er over gaat slapen, met boosheid in je hart, gaat het wortelen en dan wordt het steeds moeilijker om het eruit te krijgen. De boze ligt op de loer.

Wanneer? Dus nooit boos gaan slapen, zeker niet in een relatie, stel dat degene niet meer wakker wordt de andere ochtend, je sleept het je leven lang mee. Je opent daarmee deuren waar de duivel zijn voet tussen kan zetten.

Waarvoor? Dus boos worden mag, we zijn geen watjes, maar woede is weer net iets anders, dat neemt je in bezit. De Here Jezus was ook boos, toen Hij de tempel reinigde en verbolgen bij Lazarus dood.

Waartoe? Laat je boosheid het nooit overnemen en laat je niet door je emoties leiden. Probeer zo snel mogelijk de vrede te herstellen en dingen uit te praten. Dat is nog voor je eigen bestwil ook! Laat geen bittere wortel opschieten, daar word je alleen maar ziek van.

Gebed: U weet ook wel, Heer dat er soms omstandigheden of mensen zijn waar we best boos op kunnen worden. Help ons om daar goed mee om te gaan en de vrede weer zo gauw mogelijk te herstellen, zodat de tegenstander geen ingang heeft om zijn voet tussen te zetten.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.