Wegcijferen

Leave a comment Standard

Wegcijferen

Opfrisser met de 7 w’s
Handel niet uit geldingsdrang of eigenwaan, maar acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf. Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander.Filippenzen 2:3-4
Wie? De leden van de gemeente in Filippie en iedere ander, die zichzelf Christen noemt

Wat? We moeten niet de dingen doen om ons te laten gelden of uit eigenwaan, arrogantie, maar juist het belang van de ander op het oog hebben.

Waar? Dit geldt in de eerste plaats in de gemeente, maar ook gemeenten onderling in dezelfde plaats kunnen hier lering uit trekken, om van landelijk nog maar te zwijgen

Waarom? Het vers wat hierna volgt is eigenlijk minstens zo belangrijk, dat we de gezindheid van de Here Jezus hebben. Hij vernederde zichzelf voor ons, legde al Zijn heerlijkheid van de Zoon van God van zich af en kwam om te dienen en te sterven.

Wanneer? Wanneer we meer om de ander gaan denken en onze eigen stokpaardjes, standpunten e.d. opzij zetten ten behoeven van de ander, zijn we al weer een stapje dichterbij zoals de Here Zijn gemeente bedoeld heeft. Eenheid echter, mag nooit ten koste van de waarheid gaan, als het gaat om de persoon en en het werk van de Here Jezus.

Waarvoor? Laten we proberen onze geschillen opzij te zetten en te vinden wat ons bindt i.p.v. wat ons scheidt en de onderste weg gaan, die van nederigheid.

Waartoe? Dan zal de wereld zien dat God de Here Jezus gezonden heeft. En wij niet meer de naam en de daad hebben verdeeld te zijn, maar in eenheid en verscheidenheid, schouder aan schouder de wereld in gaan en de gezindheid van de Here Jezus laten zien.

Gebed: Ik wil ook vandaag leren, Here, om mezelf weg te cijferen voor de ander, dat is niet altijd makkelijk, maar met Uw hulp gaat het lukken!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.