Pracht huis

Leave a comment Standard

Pracht huis.

Opfrisser met de 7 w’s
Hoe lieflijk is uw woning, HEER van de hemelse machten. Van verlangen smacht mijn ziel naar de voorhoven van de HEER. Mijn hart en mijn lijf roepen om de levende God.Psalmen 84:2-3
Wie? De schrijver van deze Psalm, een Korachiet, die waarschijnlijk buiten Jeruzalem woonde.

Wat? Hij verlangt met hart en ziel naar de voorhoven van de Tempel, m.a.w. Hij wil dicht bij de HERE van de hemelse legers, JHWH Sebaoth, zijn.

Waar? In de voorhof is hem al genoeg, later spreekt hij zelfs over de drempel. Hij blijft nederig en afwachtend, maar wil wel heel dicht bij de Here God zijn.

Waarom? Daar vindt hij rust en bescherming, de hemelse legers worden niets voor niets genoemd. Maar hij smacht, zijn lichaam doet er zeer van, bezwijkt zelfs zegt de NBG, zoveel verlangt hij er naar.

Wanneer? Dag en nacht, maakt hem niet uit, zolang hij er maar is.

Waarvoor? Dit verlangen staat wel haaks op het kwijnende kerkbezoek en de kerkverlating van vandaag de dag. Toch kunnen we het huis van God, de tempel, niet een op een overzetten naar de kerk van vandaag. Hoewel men het wel vaak het Huis Gods noemt, is het dat beslist niet! De Here God woont niet in huizen met mensenhanden gemaakt, ons lichaam is de tempel van de heilige Geest.

Waartoe? Het verlangen van deze schrijver, kan je wel een op een overzetten vanuit een tijd van droogte in je leven, waar je de aanwezigheid van God moet missen, om de een of andere reden. Belangrijk is om dan de oorzaak te zoeken en eventueel op te ruimen, want God wil niets liever dan dat we dicht bij in Zijn aanwezigheid zijn. Hij smacht meer naar ons, dan wij vaak naar Hem.

Gebed: Dank U wel, Heer, dat we niet meer dagen hoeven te reizen om in Uw aanwezigheid, Uw huis te komen, maar dat U ìn ons woont. Wat een mysterie, maar ook wat geweldig. Laat mijn huis gevuld zijn met Uw glorie.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.