Hij in mij

Leave a comment Standard

Hij in mij.

Opfrisser met de 7 w’s
Want ik ben gestorven door de wet en leef niet langer voor de wet, maar voor God. Met Christus ben ik gekruisigd: ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven.Galaten 2:19-20
Wie? Paulus, de schrijver van de brief aan de Galaten, maar wil hiermee laten zien hoe het met ons allen, die in Jezus geloven gesteld is.

Wat? We zijn gestorven voor de wet, door de wet, met de Here Jezus.

Waar? Aan het kruis van Golgotha.

Waarom? Toen Hij stierf, stierf Hij voor mij en toen ik mijn leven aan Hem gaf, stierf ik met Hem. Maar nu leeft Hij in mij, door Zijn Geest.

Wanneer? Het eerste 2000 jaar geleden, het tweede 38 jaar terug en vul dat voor jezelf maar in

Waarvoor? Als we voor de we gestorven zijn kunnen we dus niet meer zondigen, een dode kan de wet niet overtreden. Wij leven niet zelf meer, maar Christus in ons.

Waartoe? Dat betekent niet dat we nooit meer zondigen, maar laat iets zien van de strijd in ons leven, wie er voorrang krijgt. Onze oude ‘ik’ of Jezus. Gelukkig mogen we door genade steeds meer groeien naar het beeld van de Here Jezus.

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U stierf voor mij en dat ik met U gestorven ben en met U begraven bent en weer opgestaan door de dood. Dank U, dat U leeft in mij en ik dat steeds meer gestalte gaat krijgen. Wat een genade!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.