Allemaal gelijk

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s
Broeders en zusters, het geloof in Jezus Christus, onze glorierijke Heer, staat niet toe dat u mensen op hun uiterlijk beoordeelt.Jakobus 2:1
Wie? Alle broeds en zusters in de gemeente van de Here Jezus Christus.

Wat? Heb het geloof van de Here Jezus Christus, zonder aanzien des persoons

Waar? In de gemeente en daarbuiten

Waarom? Het bleek dat men mensen nogals eens voortrok als ze er rijk en aanzienlijk uitzagen. Dat kan dus niet, voor God is iedereen gelijk.

Wanneer? Niemand kan en mag voorgetrokken worden in de gemeente vanwegen rijkdom of positie, gelijke monniken, gelijke kappen, zegt het spreekwoord en zo is het.

Waarvoor? Ongeacht huidskleur, ras, afkomst, geaardheid, uiterlijk, bankrekening, voor God zijn we allemaal gelijk en we hebben allemaal de Here Jezus nodig.

Waartoe? Hij begiftigd iedereen met gaven en talenten om zo Zijn Koninkrijk te bouwen en ziet het hart aan. Zo mogen wij dat ook doen.
‘Ben je blank, zwart arm of rijk, ieder is voor God gelijk’, *) schreef ik ooit in een liedje en dat is nog steeds zo. Juist in het Koninkrijk van God gelden deze regels.

Gebed: U hebt ons allemaal geschapen naar Uw beeld en U houdt van ons allemaal evenveel. Toch kijken wij vaak naar uiterlijkheden en positie. Leer ons naar elkaar te kijken met Uw ogen en te zien wat U ziet. In Jezus Naam.

Arie de Paauw

*) Soweto , Courage cassette Nieuw Begin 1990 de Paauw/Brouwer

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.