Waakt

Leave a comment Standard

Waakt!

Opfrisser met de 7 w’s
Ik zal mijn geest over het volk van Israël uitgieten en mijn gelaat niet meer voor hen verbergen – zo spreekt God, de HEER,Ezechiel 39:29

Wie? God, de HEER

Wat? Spreekt met name tegen Zijn volk Israël, dat Hij Zijn gelaat niet meer zal verbergen en Zijn Geest over hen zal uitstorten

Waar? In het land Israël, waar Hij alle Israëlieten, dus niet alleen de Joden, weer naar toe terug zal brengen

Waarom? Het hele land Israël, dat gedeelte wat aan Abaham beloofd is, groter dan wat het nu is, behoort aan het hele volk. Ook de verdwenen 10 stammen horen daarbij! Vers 25 spreekt over het hele huis van Israël.

Wanneer? Dat weet niemand, maar het zal voor de wederkomst zijn van de Here Jezus

Waarvoor? Dan zal Israël erkennen, dat Jezus de Messias is, de beloofde der vaderen. En vol van de heilige Geest zullen ze Hem zien.

Waartoe? Omdat Gods plan met Zijn volk nog steeds niet afgelopen is, ondanks verwoede pogingen van satan om het te vernietigen, maar het heeft een geweldige plaats in de dingen die gaan gebeuren. Let op Israël en je hoort de voetstappen van de Here Jezus. Waakt, want niemand weet het uur!

Gebed: We bidden, Here, voor de vrede van Jeruzalem en voor heel Uw volk, Jood en Israëliet, die nog verborgen is onder de volken. Dat zij Uw Geest zullen ontvangen, Uw gelaat gaan zien en Jezus als hun Heer erkennen en belijden. Kom tot Uw doel met Uw oude bondsvolk. Tot er van Uw Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.