Opschieten! omkleden

Leave a comment Standard

Opschieten! omkleden!

Opfrisser met de 7 w’s
De nacht loopt ten einde, de dag nadert al. Laten we ons daarom ontdoen van de praktijken van de duisternis en ons omgorden met de wapens van het licht.Romeinen 13:12

Wie? Wij, dat is Paulus, de christenen in Rome en ook wij, de christenen van vandaag

Wat? Worden opgeroepen om ons te ontdoen van de praktijken van de duisternis en ons te omgorden met de wapens van het licht

Waar? In ons denken en in ons doen. Ontdoen betekent het helemaal uittrekken, er mee breken

Waarom? God is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis, ook wij moeten helemaal niets met de duisternis, de boze en zijn praktijken te maken willen hebben. We moeten breken met zonde en ons leven toewijden

Wanneer? Gewoon, nu! De nacht loopt ten einde, d.w.z. de dag dat de Here Jezus terugkomt is nabij, vandaag weer een stapje dichterbij dan gisteren.

Waarvoor? Als christenen in het algemeen, hebben we te vaak gesjoemeld en compromissen gesloten met de duisternis, maar schemer bestaat niet in Gods koninkrijk. Het is òf licht, òf duister. Het wordt tijd dat we laten zien waar we voor staan en inleefde uitreiken naar onze medemens. Want wie liefheeft, heeft de wet vervuld.

Waartoe? Als de dag nadert, is de tijd om mensen met het evangelie te bereiken kort. Daarom hebben we wapens van het licht nodig, de wapenrusting uit Efeze 6 De Here Jezus zegt dat wij het licht der wereld zijn, laten we ons dan omkleden en in geloof hem aandoen (vers 14) en de strijd aangaan.

Gebed: Ik dank U zo, lieve Vader in de hemel, voor uw geweldige liefde voor mij. Ik wil me daarom geheel aan U toewijden. Laat me zien, Heer, als er nog gebieden in mijn leven zijn, waar de duisternis is, want ik volledig in Uw licht wandelen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.