Voorproefje

Leave a comment Standard

Voorproefje.

Opfrisser met de 7 w’s
Geliefde broeders en zusters, wij zijn nu al kinderen van God. Wat we zullen zijn is nog niet geopenbaard, maar we weten dat we aan hem gelijk zullen zijn wanneer hij zal verschijnen, want dan zien we hem zoals hij is.1 Johannes 3:2

Wie? Wij, die ons kinderen van God weten, geliefde broeders en zusters, maar ook zij, die daar nog wel eens mee worstelen.

Wat? We zijn nù al kinderen van God, iedereen, die zijn leven heeft overgeven aan Hem, zijn zonden heeft beleden en de Here Jezus aanvaard heeft als Heiland en Verlosser is een kind van God! Laat satan dat nooit roven!

Waar? In ons dagelijkse leven, het leven van alledag, daar zal die verandering ook moeten blijken. Aan de vruchten herkent men de boom.

Waarom? We zitten nu al, door de heilige Geest in een proces van verandering, heiliging, het gaan lijken op Jezus, door de vrucht van de Geest op Zijn karakter, door de gaven van de Geest op Zijn werken. Maar straks, als Hij verschijnt, dan zullen we helemaal zijn zoals Hij is.

Wanneer? Bij Zijn verschijning, de wederkomst. Ik laat maar even in het midden of dat al bij de opname is en wanneer de opname zal zijn, voor, halverwege of na de grote verdrukking. Ik zeg altijd maar, ik reken op erna, is het eerder, dan valt het altijd mee. Maar we zullen in een oogwenk worden veranderd.

Waarvoor? We komen dan weer terug bij het oorspronkelijke plan, zoals de Here God het met de mens had bedoeld. Nu zijn we nog in staat te kiezen, ook verkeerd dus en te zondigen, dan niet meer!

Waartoe? Zodat we Hem eeuwig de lof en de eer kunnen brengen en toezingen. En we zoals Hij zullen zijn. In heerlijkheid. Wat een dag zal dat zijn. Maar we mogen er hier al wat van proeven. Als we leven door de Geest in Zijn heerlijkheid.

Gebed: Het is toch zo’n voorrecht, maar ook zo heerlijk om U te mogen dienen, Vader en een discipel van U te U te kunnen zijn, Here Jezus. Dank U, heilige Geest, dat U ons vult en door ons heen werkt, zodat de mensen om ons heen ook al iets van de Here Jezus kunnen zien.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.