Vruchten plukken

Leave a comment Standard

Vruchten plukken.

Opfrisser met de 7 w’s
Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.Galaten 5:22-23
Wie? Zij die met de Geest vervuld zijn

Wat? Kunnen herkend worden aan de vrucht van de Geest, de 9 kenmerken zoals die hier worden genoemd.

Waar? We moeten daar overal aan te herkennen zijn, niet alleen in de gemeente, maar zeker ook daarbuiten.

Waarom? Het staat haaks tegenover de werken van het vlees, die we vinden in Gal. 5:19-21 Een geestvervulde Christen moet dus te herkennen zijn.

Wanneer? Wanneer de heilige Geest ons vervuld en dus in ons komt wonen, verandert Hij stukje bij beetje ons karakter. Maar wij moeten daar voor kiezen, namelijk, we moeten ons bekeren van de werken van het vlees en ons door de Geest laten leiden.

Waarvoor? Zo kan die vrucht, (let op: enkelvoud!) in ons leven gaan groeien. Eerst klein en teer, maar later stevig en rijp, gerijpt. Ik zei al enkelvoud, dus alle 9 partjes moeten in ons herkenbaar zijn.

Waartoe? Wanneer we ons door de Geest laten leiden en de vrucht zichtbaar is in ons leven, zijn we niet in overtreding, dus is de wet niet tegen ons. Zo als ik gisteren al zei : we gaan steeds meer op de Here Jezus lijken. Dat is ons doel. En alleen met de hulp van de heilige Geest kan dat ook.

Gebed: Dank U wel, heilige Geest,dat U in mij woont en werkt, ook aan mijn karakter. De vrucht is nog niet uitgegroeid, maar door uw levenssap groeit het elke dag wel een beetje. Ik heb het verlangen, Heer, om steeds meer op de Here Jezus te gaan lijken, dank U wel, dat U mij daarbij helpt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.