Wat er ook gebeurt…

Leave a comment Standard

Wat er ook gebeurt…

Opfrisser met de 7 w’s
Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden. Gelukkig de zachtmoedigen, want zij zullen het land bezitten.Matteus 5:4-5
Wie? De treurenden en de zachtmoedigen

Wat? Zullen vertroost worden en het land bezitten, beërven.

Waar? In het komende koninkrijk van God, maar ook nu al is het te zien.

Waarom? Degenen die treuren kunnen worden vertroost door de Trooster bij uitstek, de heilige Geest. Hij kent ons diepste verdriet en wil en kan daarbij zijn als wij Hem toelaten. Zachtmoedigheid is een partje van de vrucht van de Geest. De zaligsprekingen bestaan ook uit 9, evenals de vrucht en de gaven van de Geest.

Wanneer? Wanneer we treuren, bijvoorbeeld over het verval van het land en we zachtmoedig zijn. Dat betekent niet alles maar op zijn beloop laten. Er staat dat Mozes de zachtmoedigste man op aarde was. (Num. 12:3)
En hij leidde een heel volk uit Egypte, 40 jaar door de woestijn naar de grens van het beloofde land.

Waarvoor? Verdriet hebben om het verlies van iets of iemand, dat woord wordt hier gebruikt, betekent dat we kunnen rekenen op Gods troost, niet alleen straks als er geen verdriet meer zal zijn, maar ook al nu, door de Trooster. Zeker als dat gaat om verdriet wat voorbidders vaak voelen over het verval en de teloorgang van dit land of om de zonden van mensen. Ze hebben dan een gebedslast die ze alleen kwijt raken als ze doorgebeden hebben. Maar ook mensen die zachtmoedig zijn, niet bij het minste of geringste boven op de kast zitten, of, zoals tegenwoordig vaak gebeurt, alles meteen op Facebook knallen, maar rustig en in overleg met de Heer de dingen doorpraten en bidden, zijn aangenaam in Gods ogen. Ook hier geldt weer, dat wij anders zijn, wij hebben toch de heilige Geest?

Waartoe? Wanneer wij ons laten leiden door de Geest en niet door emoties, zijn we gewoon al zoveel stabieler dan diegene die niet door de Geest worden geleid, dat kan je tegenwoordig al op je status laten zien!

Gebed: Ja, Heer, ik wil me niet meer door mijn emoties laten leiden, maar door U, heilige Geest. Maak mij sterk, evenwichtig en stabiel, als een rots in de branding, wat er ook gebeurt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.