Vrijgekocht

Leave a comment Standard

Vrijgekocht.

Opfrisser met de 7 w’s
Welnu, dit zegt de HEER, die jou schiep, Jakob, die jou vormde, Israel: Wees niet bang, want ik zal je vrijkopen, ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij!Jesaja 43:1
Wie? De HEER, de Schepper en Maker van Israël

Wat? Zegt, met name tegen Israël dat ze niet bang moeten zijn. Maar ook wij mogen dit op onszelf toepassen.

Waar? Het (ver)lossen wijst heen naar Golgotha, waar de Here Jezus uitriep het is volbracht, het is (allemaal) betaald. Hij kocht ons vrij!

Waarom? Ook voor Israël geldt, dat er buiten Jezus geen verlossing is en ze Ahem nodig hebben. Ook al is zij Gods oogappel, ook Israël zal Hem moeten erkennen als Heer.

Wanneer? Liever vandaag dan morgen, sommigen zeggen dat dit pas na de opname van de gemeente zal gebeuren, massaal dan, maar daar heb ik geen kijk op.

Waarvoor? In ieder geval blijft staan, dat ook wij nooit bevreesd moeten zijn, de tekst hierna laat dat ook zien. Niemand heeft het recht ons angst in te boezemen, we zijn het eigendom van onze Schepper.

Waartoe? Angst is een van de machtigste wapens van de tegenstander. Door daar aan toe te geven openen we een deur om hem binnen te laten. Ziekte, stress e.d. kunnen het gevolg zijn. Luister naar de HEER en bekeer je van angst. Je bent van Hem, laat Hem dan ook voor je zorgen!

Gebed: Dank U, hemelse Vader, dat ik van U ben, dat U mij kocht en betaalde met het bloed van Uw Zoon. Ik kies ervoor om nergens meer bevreesd voor te zijn en U te vertrouwen in alles. Ik ben van U, dat is een heel erg veilig gevoel.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.