Grote hoop

Leave a comment Standard

Grote hoop

Opfrisser met de 7 w’s
Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest.Romeinen 15:13
Wie? De Here God, die ons hoopt geeft

Wat? Vult ons in het geloof met vreugde en vrede.

Waar? In ons hart, in ons denken. Geen plaats meer voor neerslachtigheid, depressie of onrust.

Waarom? Door de kracht van de heilige Geest moet dat wijken en plaats maken voor hoop. Een grote dosis hoop.

Wanneer? Wanneer wij Hem daarvoor de ruimte geven. Hij komt dan grote schoonmaak houden en ruimt alles op wat onze relatie met Hem in de weg staat. Hij plant dan hoop in ons hart

Waarvoor? Niet de hoop die onzekerheid uitdrukt, zoiets van ‘ ik hoop het maar, o mocht het eens komen te staande gebeuren’ . Maar een vast hoop, geankerd in de zekerheid van Gods trouw en liefde voor ons.

Waartoe? Dan komtdie vreugde en vrede in ons hart, ongeacht de omstandigheden en leven we uit de hoop die in ons is en waar we maar al te graag rekenschap van willen afleggen. (1 Petr. 3:17)

Gebed: Dank U, lieve Vader, dat we mogen leven vanuit die vrede, blijdschap en hoop, die U ons geeft door de heilige Geest (Rom. 14:17) en dat we daar getuigen van kunnen zijn, in de kracht van Uw heilige Geest.

Arie de Paauw

vandaag evangeliseren we in Dordrecht, samen met Naar House. Om 10 u geef ik een korte versie van de Kracht Evangelisatie Training. bid je met ons mee voor een oogst aan zielen?

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.