Belofte maakt schuld

Leave a comment Standard

Belofte maakt schuld.

Opfrisser met de 7 w’s
Laten we zonder te wankelen datgene blijven belijden waarop we hopen, want hij die de belofte heeft gedaan is trouw.Hebreeen 10:23

Wie? Wij, gelovigen, die gereinigd zijn van een slecht geweten en gewassen met zuiver water (de doop) (zie vers 22)

Wat? Moeten, zonder wankelen, er niet aan tornend, datgene blijven belijden, wat we bij onze doop hebben beleden, dat we zeker weten, dat de Here Jezus voor ons gestorven is en onze zonden vergeven.

Waar? Niet alleen ’s zondags in de kerk, als de geloofsbelijdenis wordt voorgelezen, maar overal, iedere dag.

Waarom? Belijden wil zeggen: naspreken. Dat is het mooie, dat we dat doen met de kerk van alle tijden en alle plaatsen, maar het is ook proclameren, de hemel hoort het en de hel ook.

Wanneer? Wanneer we dat uitspreken. Onze proclamatie, dat Jezus Christus Heer is, is krachtig in de hemelse gewesten.

Waarvoor? Om te laten horen dat we vasthouden aan de hoop die in ons en omdat Hij die het beloofd heeft trouw is. Wat Hij belooft doet Hij ook. Zonder twijfel.

Waartoe? Om ons bij te staan, als onze belijdenis eens niet zo krachtig is. Als we verdrukt worden om de Naam van Jezus, dan is de Here Jezus er ook bij, dat belooft Hij en dat doet Hij. Hij zegt: Ik heb alle macht in de hemel en op de aarde, verkondig jij mijn boodschap en win mensen voor mij, doop ze dan en maak ze tot discipelen, dan ben Ik met je tot het einde. (Mat. 28:19-20)

Gebed: Ja, Here Jezus, U bent trouw en U maakt Uw beloften waar, ook vandaag nog. Als wij er op uit gaan, gaat U met ons mee, als wij Uw Naam belijden, gebeurt er iets in de hemelse gewesten en als wij uitgaan in de oogst, geeft U de winst. U doet wat U belooft, geweldig!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.