Onuitwisbaar

Leave a comment Standard

onuitwisbaar.

Opfrisser met de 7 w’s
De mens is als gras en zijn schoonheid als een bloem in het veld: het gras verdort en de bloem valt af, maar het woord van de Heer blijft eeuwig bestaan.’ Dit woord is het evangelie dat u verkondigd is.1 Petrus 1:24-25


Wie? Het Woord van God, volgens Johannes, de Here Jezus

Wat? Blijft eeuwig bestaan, is standvastig.

Waar? In de wereld, waar het rond gaat. De mens en alles wat hij voortbrengt is vergankelijk, maar Gods Woord is vast en onuitwisbaar.

Waarom? Omdat Hij zelf waakt over Zijn Woord en omdat de Here Jezus er in te vinden is. Iedere bladzijde van de Bijbel roept Zijn Naam.

Wanneer? Dat Woord moeten we koesteren, onderzoeken, bewaren, uit ons hoofd leren (begin eens met de dagelijkse tekst die ik iedere dag van Dagelijks Woord gebruik) en er naar leven.

Waarvoor? Dan wordt het levend en krachtig. In het Woord is leven, genezing, redding. Het zijn niet alleen maar verhalen, hoe mooi en leerzaam ook, er is kracht in omdat het door de heilige Geest zelf is geïnspireerd.

Waartoe? Om ons te leiden en te helpen in allerlei zaken, de principes toe te passen en daardoor de zegen te kunnen ontvangen. Alles om ons heen kan vergaan, maar Gods Woord houdt eeuwig stand

Gebed: Dank U, Here, voor Uw Woord, dat het bewaard is gebleven al die eeuwen, dank Unvoor de wijze lessen en de principes en dat we hieruit de Here Jezus kunnen ontdekken.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.