Fris en fruitig

Leave a comment Standard

Fris en fruitig

Opfrisser met de 7 w’s
Ook al gaat ons uiterlijke bestaan verloren, ons innerlijke bestaan wordt van dag tot dag vernieuwd.2 Korintiers 4:16
Wie? Ons uiterlijke bestaan, dat wat je ziet, het lichamelijke

Wat? Gaat verloren, er komt een eind aan, vroeg of laat.

Waar? Hier op aarde

Waarom? Aan alles komt een eind, ons lichamelijke leven is eeuwig, ons zielenleven echter niet! Ons innerlijke leven wordt dagelijks vernieuwd!

Wanneer? Dat merk je soms al bij het ouder worden, alhoewel Paulus het hier ook heeft over zijn strijd om het evangelie, waarvoor hij soms ook lichamelijk het nodige te verduren kreeg.

Waarvoor? Wanneer de heilige Geest in ons woont, en dat doet Hij als we in Hem gedoopt zijn, wordt ons innerlijk iedere dag weer vernieuwd, ontvangen we die geestelijke kracht. Die kracht die de Here Jezus uit de dood opwekte woont in ons!

Waartoe? Zodat we dagelijks nieuwe kracht ontvangen om in het Koninkrijk van God werkzaam te zijn, fris en fruitig (vrucht v.d. Geest) en vol nieuwe moed om door te gaan en het evangelie te verkondigen .

Gebed: Dank U, Heer, dat we mogen weten dat wanneer ons soms lichamelijk de kracht ontbreekt en we voelen dat de jaartjes gaan tellen, U ons altijd weer voorziet van die innerlijke kracht van de Geest, die raakt nooit op en laat ons al wat proeven van het heerlijke dat komen gaat.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.