Schapen zonder Herder

Leave a comment Standard

Schapen zonder Herder

Opfrisser met de 7 w’s
Toen hij uit de boot stapte, zag hij een grote menigte en voelde medelijden met hen, omdat ze leken op schapen zonder herder, en hij onderwees hen langdurig.Marcus 6:34
Wie? Hij, de Here Jezus

Wat? Stapte uit de boot, zag de mensen en werd met ontferming bewogen

Waar? Een eenzame plaats, ze waren daar naar toe gekomen om even tot rust te komen, maar dat offerde Hij maar weer op.

Waarom? Hij zag dat ze op zoek waren, ze doolden rond als chaoten zonder herder, en Hij geeft hen te eten, figuurlijk, door Zijn onderwijs ( langdurig, dus geen korte preek) en letterlijk door de wonderbare spijziging.

Wanneer? Wanneer Hij ziet wat we nodig hebben, geeft Hij het ons,

Waarvoor? Hij is DÈ goede Herder, zijn drijfveer bewogenheid. Tegen doelloos ronddolen, wat zoveel mensen eigenlijk doen, helpt alleen de Here Jezus.

Waartoe? Ook vandaag zijn veel mensen op zoek naar een Herder en hongerig naar iets wat eigenlijk alleen door de Here Jezus ingevuld kan worden. En zoals Hij het in vers 37 tot de discipelen zei, zegt Hij het ook nu tegen ons: Geven jullie hen te eten! Dat is onze taak in de wereld, de mensen brengen bij dè Herder en Voorziener bij uitstek, de Here Jezus zelf. En Hij wil ons daarvoor gebruiken!

Gebed: Heer, er zijn nog zoveel mensen om ons heen, op zoek naar iets wat hun rust en vrede kan geven, en wij weten dat U alleen dat bent! Help ons om ze op U te wijzen en bij U te brengen, want het enkel en alleen bij U te vinden!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.