Helpen dragen

Leave a comment Standard

Helpen dragen

Opfrisser met de 7 w’s
Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na.Galaten 6:2
Wie? Wij, christenen, volgelingen van Jezus

Wat? Moeten elkaar helpen de last die wij hebben en waardoor we soms kunnen struikelen te dragen (zie vers 1)

Waar? In gemeente, huiskring of andere plaats waar we in de Naam van Jezus bij elkaar komen

Waarom? De kracht van gemeente zijn is juist dat je dingen niet alleen hoeft te doen, maar elkaar kunt helpen, aanvuren en bemoedigen

Wanneer? Niet alleen op zondag, als je samenkomt, maar in feite iedere dag. Je kunt voor elkaar bidden, wanneer de nood bekend is, of wanneer je een last voor iemand op je hart krijgt.

Waarvoor? Samen ben je sterk, door iemands last te helpen dragen, raak je nog meer met elkaar verbonden. Dat komt de eenheid alleen maar te goede.

Waartoe? Je hoort soms wel van sporters dat ze het gejuich op de tribune nodig hebben om tot betere prestaties te komen. Dat is dan in de wereld, wij hebben elkaar nodig om in nood te weten dat er mensen zijn die met je meedragen, waardoor dingen makkelijke worden. Vertrouwen is dan nodig en dat mag dan ook nooit of te nimmer geschaad worden, daar zijn al zoveel brokken meegemaakt en mensen door beschadigd. Maar het feit blijft, God heeft ons aan elkaar gegeven om elkaar te helpen. Dan is de wet vervuld.

Gebed: Dank U Vader voor mijn mede broeders en zusters, die mij helpen dragen en die ik kan helpen dragen, dank U dat we het allemaal niet alleen hoeven te doen, maar dat niet alleen U altijd bij ons bent, maar dat U ons ook elkaar gegeven hebt

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.