Je broek zakt er van af

Leave a comment Standard

Je broek zakt er van af

Opfrisser met de 7 w’s
Hij draagt gerechtigheid als een gordel om zijn lendenen en trouw als een gordel om zijn heupen.Jesaja 11:5
Wie? Dit gaat over de Messias, de Here Jezus Christus

Wat? Niet een profetie over de lijdende knecht maar over de Koning der Koningen, die komt om te heersen in recht en gerechtigheid.

Waar? Zoals Hij zal regeren bij Zijn terugkomst op deze wereld.

Waarom? Om het volk Israël te bemoedigen, het rijsje wat uit de omgehouwen tronk weer omhoogkomt, na de ballingschap weer recht en gerechtigheid

Wanneer? Niemand weet de dag noch het uur, maar waakt, want het is nabij!

Waarvoor? Hij draagt gerechtigheid en waarheid als een gordel, zie de wapenrusting, waar deze elementen ook weer terugkeren. Twee begrippen die we vandaag de dag nog maar zo weinig terugvinden. Wat is recht en wat is waarheid. Je broek zakt er van af.

Waartoe? Maar wanneer wij zelf, net als onze Heiland, ermee omgord zijn, houdt het die wel op zijn plaats. Laten wij zelf het toonbeeld zijn van gerechtigheid en waarheid en trouw, door de kracht die in ons woont

Gebed: Ja, Here Jezus, als we een volgeling van U willen zijn, zullen we ons ook met deze dingen moeten omgorden. Help ons om als een baken in zee, op onze plaats te staan, zodat anderen weten dat wij te vertrouwen zijn.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.