Brullende leeuwen hebben honger

Leave a comment Standard

Brullende leeuwen hebben honger.

Opfrisser met de 7 w’s
Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi. Stel u tegen hem teweer, gesterkt door uw geloof, in het besef dat uw broeders en zusters, waar ook ter wereld, onder hetzelfde leed gebukt gaan.1 Petrus 5:8-9
Wie? De vijand, de duivel, diabolos

Wat? Gaat rond als een brullende, hongerige leeuw, op zoek naar prooi.

Waar? Overal deze wereld en niet zozeer onder niet gelovigen, maar juist onder gelovigen

Waarom? Niet gelovigen zijn al in zijn macht, maar hij wil ons afbrengen van ons geloof

Wanneer? Juistheid die momenten dat we er niet op bedacht zijn

Waarvoor? Daarom moeten we nuchter en waakzaam blijven. Wie valt hij aan? Mensen die een gevaar voor hem zijn, zoals leiders, als de leider valt gaat een deel van de gemeente mee. Wij moeten dus meer voor onze leiders bidden. Of juist diegenen die wat van de kudde afgedwaald zijn en de bescherming van de gemeenschap missen. En de jonge en zwakke dieren zijn ook vaak de dupe. Kijk maar naar natuurfilms, daar zie je het gebeuren.

Waartoe? We hoeven niet bang te zijn, maar wel alert, waakzaam. Waar laten we onze kinderen naar kijken als wij uitslapen? Waar worden ze mee geïndoctrineerd op school. Bezoeken we zelf trouw de samenkomsten etc. Paulus zegt geeft de duivel geen voet, want als je hem een vinger geeft, vreet hij je helemaal. Maar biedt weerstand en hij zal wegvluchten, in de machtige naam van Jezus. (Jac.4:7)

Gebed: Ja, Bader, we hoeven niet bang te zijn, want we hebben te maken met een overwonnen vijand, maar wel alert, want hij heeft nog wel macht. Open onze ogen voor het sluipende gevaar, dat we kunnen zien als we opletten en niet indutten. Dank U voor de wapenrusting en kracht van Jezus bloed, onze getuigenis en dat we onszelf kunnen wegcijferen. (Openb. 12:11)

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.