Kwaad met kwaad

Leave a comment Standard

Kwaad met kwaad.

Opfrisser met de 7 w’s
Zeg niet: ‘Ik zal dat kwaad vergelden,’ wacht op de HEER, hij zal je helpen.Spreuken 20:22
Wie? ik, jij, wij

Wat? Moeten geen kwaad vergelden, als ons onrecht wordt aangedaan

Waar? In iedere situatie

Waarom? Omdat Hij zal helpen.

Wanneer? Wanneer we dat aan Hem overgeven

Waarvoor? Allereerst, wie zijn wij, de Here Jezus leert ons, dat wie zonder zonde is, de eerste steen mag werpen. (Joh. 8:7) en. De Here zegt, dat Hem de wraak toe komt en Hij het zal vergelden.(Rom. 12:19)

Waartoe? De grote vergelding is al aan het kruis geschied, toen Jezus stierf voor de zonden van de hele wereld. Wraak roept alleen maar weerwraak op en lost dus niets op. Wij moeten leren te leven van de vergevende houding, die Jezus heeft, in zachtmoedigheid, omdat wij toch nèt even anders zijn, dan de wereld om ons heen.

Gebed: Heer er zijn soms situaties, waarvan wij denken, er moet wraak zijn, onze emoties gaan dan met ons op de loop. Ik bid dat U mij helpt om dan anders te zijn en het aan U over te laten. Ik weet dat dat moeilijk is, maar met Uw hulp kan ik het.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.