Just do it!

Leave a comment Standard

Just do it!

Opfrisser met de 7 w’s
Maar laten we God danken, die ons door Jezus Christus, onze Heer, de overwinning geeft.1 Korintiers 15:57
Wie? De Korinthiers, maar ook wij, navolgers van de Here Jezus

Wat? Moeten God danken dat Hij ons de overwinning geeft in de Here Jezus

Waar? Hier op aarde

Waarom? Jezus heeft de dood, de wet en de zonde overwonnen aan het kruis en bij Zijn opstanding, wij kunnen daaruit leven

Wanneer? Nu, vandaag, we hoeven niet te wachten tot het straks helemaal volmaakt zal zijn, maar ook nu hebben wij die overwinning tot onze beschikking

Waarvoor? Om te kunnen strijden tegen onze zondige natuur, de verleidingen van de wereld en de boze. Laten we niet bij de pakken neerzitten bij het minste of geringste zuchtje tegenstand, maar in die overwinning gaan staan.

Waartoe? Wij moeten ons laten leiden door de Geest, die in ons woont en die Jezus uit de dood deed opstaan (Rom. 8:11) Dat is kracht, Dunamis, dynamiet, daar kan niets of niemand tegen op. Het woordje overwinning is in het Grieks nikos, waar het merk Nike van is afgeleid. Zij hebben de slogan: Just do it, hoeveel te meer kunnen wij het!

Gebed: Ja, Heer, uw opstandings – en overwinningskracht is in ons. Niets kan ons van Uw Liefde scheiden. Laten we onze rug rechten en de strijd aanbinden tegen alles wat ons van U probeert af te houden en te knechten, laten we het doen, Heer, openbaar Uw kracht in ons!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.