Hemelse vreugde

Leave a comment Standard

Hemelse vreugde.

Opfrisser met de 7 w’s
Zo, zeg ik u, heerst er ook vreugde onder de engelen van God over één zondaar die tot inkeer komt.Lucas 15:10
Wie? De engelen van God

Wat? Hebben vreugde over één zondaar die zich bekeert

Waar? In de hemel, voor Gods aangezicht

Waarom? De bekering, de redding van iemand is Gods prioriteit, zijn plan met alle mensen. Als het dan lukt is het feest

Wanneer? Wanneer iemand zich bekeert, zich bekerende, staat er in het Grieks, dat duidt op een proces, maar het begint met het eenvoudig weg nabidden van het zondaarsgebed.

Waarvoor? Je hoort vaak de mensen zeggen: als het maar beklijft, wat zal het uitwerken etc., en er wordt al twijfel uitgesproken, terwijl de engelen feesten, hebben wij al weer onze kritiek.

Waartoe? Dit stukje laat de betrokkenheid van de hemel zien bij wat wij op aarde met ons leven doen, als je dit visueel maakt dan zie je dat wanneer wij evangeliseren, de engelen op het puntje van hun stoel zitten en ons aanmoedigen en losbarsten in een gejuich, als we een bekeerling hebben ‘gescoord’. Kunnen we nog een hoop van leren. De vrouw uit deze gelijkenis riep alle buren bij elkaar om feest te vieren. Laten wij ook feesten over een zondaar die zich bekeert en ons best doen de engelen een goede tijd te bezorgen, door de oogst binnen te halen

Gebed: Ja, Vader, het heeft Uw hoogste prioriteit dat mensen worden gered, want daarom gaf U het liefste wat U had, Uw eigen Zoon. Geef ons een passie om mensen te vertellen van de liefde van de Here Jezus en ze te winnen voor U, zodat ook wij deel zullen hebben aan de vreugde van de hemel. En we kunnen het door Uw heilige Geest.

NB. Wil je leren hoe je dat heel eenvoudig en effectief kunt doen?
Kijk op www.krachtevangelisatie.tk. 17 november is weer een dag in Haarlem.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.