Overloop

Leave a comment Standard

Overloop.

Opfrisser met de 7 w’s
Als Christus echter in u leeft, bent u door de zonde weliswaar sterfelijk, maar de Geest schenkt u leven, omdat u door God als rechtvaardigen bent aangenomen.Romeinen 8:10

Wie? In u, dat is in ons, die in de Here Jezus geloven

Wat? Als de Geest van Christus in ons leeft, zijn wij dood voor de zonde, maar is onze geest levend door God.

Waar? We zijn dood in ons lichaam, niet alleen sterfelijk, maar we zijn dood voor de zonde. Maar onze Geest leeft en daardoor zijn we rechtvaardig voor God.

Waarom? We zijn met Christus gestorven, maar leven door de Geest. D.w.z. Toen wij ons leven aan Hem gaven, is onze status veranderd. Vanaf dat moment leeft de heilige Geest in ons en zijn we geestelijke mensen geworden.

Wanneer? We hebben hier al een voorproefje van, maar straks zal het helemaal het einde zijn. Nu worstelen we nog met ons dood vlees, wat soms nog de kop opsteekt, maar dan hebben we een verheerlijkt lichaam.

Waarvoor? Ons lichaam is een tempel van de heilige Geest. Hoe meer wij de heilige Geest ruimte geven, hoe meer Hij in en door ons zal kunnen werken. Hij staat als het ware in de startblokken om Zijn intrek bij ons te nemen. Als we tot geloof komen ontvangen we de heilige Geest, maar als we in de Geest gedoopt worden, neemt Hij helemaal bezit van ons.

Waartoe? Als we door de Geest geleid worden, zijn we niet meer onder de wet, omdat de gezindheid van de Geest altijd doet wat God wil en dus niet tegen de wet ingaat. Dan doe je dingen wel of niet vanuit een kramp, maar als vanzelf. Dat is Gods wil voor ons. Open je voor meer van Gods Geest en Hij zal je vullen! Tot overlopens toe.

Gebed: Dank U wel, heilige Geest, dat U in mij wilt wonen. Ik kies ervoor om meer ruimte voor U te maken, zodat U meer door mij heen kunt werken, tot eer van de Naam van Jezus.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.