Vol huis

Leave a comment Standard

Vol huis.

Opfrisser met de 7 w’s
Voor altijd doet hij de dood teniet. God, de HEER, wist de tranen van elk gezicht, de smaad van zijn volk neemt hij van de aarde weg – de HEER heeft gesproken.Jesaja 25:8

Wie? God, de HEER, JHWH Adonai.

Wat? Doet voor altijd de dood teniet, neemt de smaad van Zijn volk weg en wist alle tranen van elk gezicht.

Waar? Op de berg Sion, volgens de uitleggers, maar het zou net zo goed de Olijfberg kunnen zijn.

Waarom? Omdat de Here het gesproken heeft, dat is al genoeg. De dood is de laatste vijand, de vloek die kwam op de mens vanwege de zondeval. Door Jezus dood en opstanding is die vloek wel verbroken, maar zijn de gevolgen nog iedere dag om ons heen te zien. Pas bij het Eind zullen ook de Dood en het Dodenrijk worden vernietigd. Verslonden staat er hier in de grondtekst, er blijft niets meer van over.

Wanneer? Alle het grote feestmaal voor alle volken zal zijn aangericht, zegt vers 6, het bruiloftsmaal van het Lam en het grote overwinningsfeest. Alle volken, dat zullen zij zijn die gered zijn, uit alle stam en tong en natie, de schare die niemand tellen kan.

Waarvoor? Er wacht ons nog een groot feest, het beste moet nog komen, zei Corrie ten Boom eens. Maar tot die tijd moeten wij het volhouden en kunnen wij dat ook. Het uitzicht op het geweldige dat komen gaat is geen dooddoenertje of zoethoudertje, het is het uitzicht op de prijs die ons wacht, als we volharden.

Waartoe? Dan zal de dood niet meer zijn en geen verdriet en rouw, alle tranen zullen gedroogd zijn, of te wel een geweldige troost, schaamte zal weggenomen worden en het zal feest zijn. En de Here God wil dat iedereen daar bij is. Ga dan naar de straten de hoeken en de pleinen en dwing ze om in te gaan, want Mijn Huis moet vol zijn.(Luc. 14:15-24)

Gebed: Wat zal dat toch geweldig zijn, Lieve Vader, als dat allemaal tot een einde komt, geen pijn, geen ziekte, geen rouw, geen verdriet. Soms kunnen we daar zo naar verlangen, als het leven zwaar is. Maar tot aan die dag wil ik U dienen en volgen en redden wie er te redden valt, want Uw huis moet vol zijn!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.