Geen kleintje vervaard

Leave a comment Standard

Voor geen kleintje vervaard.

Opfrisser met de 7 w’s
Volg de weg van Christus Jezus, nu u hem als uw Heer aanvaard hebt. Blijf in hem geworteld en gegrondvest, houd vast aan het geloof dat u geleerd is en wees vervuld van dankbaarheid.Kolossenzen 2:6-7

Wie? De leden van de gemeente te Collosse en die wereldwijd, dus ook iedereen die gelooft

Wat? Wij moeten Jezus volgen, nu we Hem als Heer aanvaard, ontvangen hebben, in Hem geworteld blijven en gegrondvest. Vast houden aan het geloof en overlopen van dankbaarheid.

Waar? Overal, waar onze plaats ook is.

Waarom? Als we dat niet doen, onze eigen weg gaan en niet wortelen en op Hem niet ons geloof bouwen, kunnen we ieder moment omvallen. Maar wanneer we dat wel doen, zijn we standvastig en kunnen we het leven aan.

Wanneer? Voorwaarde is wel dat we de Here Jezus als Heer hebben aangenomen, ons leven aan Hem hebben gegeven.

Waarvoor? Er kunnen allerlei dingen in ons leven op ons afkomen, kleine dingen en ook grote dingen, die een aanslag kunnen betekenen op ons hele zijn. Maar als we in Hem geworteld zijn, kunnen we de storm aan. Dan kunnen er misschien wel eens takken afbreken, maar de boom blijft staan. Dan zijn we ook super dankbaar voor wat Hij voor ons deed en nog steeds doet.

Waartoe? De werkwoordsvorm die hier in het Grieks wordt gebruikt is er eentje die aanduidt dat het nog niet klaar is, dat we nog steeds wortelen en grondvesten. Het is ook nog niet klaar. Maar het begint met Hem aanvaarden als Heer (kijk op www.gratisgeschenk.tk hoe je dat moet doen) en dan groeien in geloof, en vasthouden wat je is geleerd. Dan ben je voor geen kleintje vervaard.

Gebed: Ja, ik wil U volgen, Here Jezus, wortelen in U, want U bent mijn Heer. Ik kies ervoor om vast te houden aan het geloof, wat er ook gebeurt en dank U voor alles wat U voor mij gedaan hebt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.