Fris buitje

Leave a comment Standard

Fris buitje.

Opfrisser met de 7 w’s
Dan zullen wij hem kennen, ernaar jagen om de HEER te kennen. Even zeker als de dageraad zal hij komen, hij komt naar ons als milde regen, als de lenteregen die de aarde drenkt.Hosea 6:3

Wie? Het volk Israël in eerste instantie, maar ook wij die in de Olijfboom Israël zijn geënt en daadoor nageslacht van Abraham zijn.

Wat? Zullen Hem, de HEER, JHWH, kennen en naar jagen Hem te kennen

Waar? In ons leven, omdat God een God van relatie is en niet van religie.

Waarom? Hij wil zich laten kennen, dat kunnen we vanuit zijn Woord en door Zijn Geest

Wanneer? Nu, vandaag en wanneer we maar willen. Jagen betekent dat het een proces is, het verdiept”

Waarvoor? Om verfrist te wordenen de oogst binnen te halen. De lenteregen was nodig, anders zou er niets kunnen groeien, het verfriste de aarde en maakte het vruchtbaar. Daarom kon het zaad ontkiemen en tot een gewas uitgroeien, klaar voor de oogst.

Waartoe? Vers 11 duidt ook op de oogst, de oogst van zielen van mensen die gered moeten worden, omdat ze anders verloren zullen gaan. Door het meer en meer kennen van God en ons daar naar uit te strekken, komt het verlangen om te oogsten als vanzelf. Laten we verfrist door de regen er op uit gaan en oogsten. Voel je niet schuldig als het niet lukt, maar laten we elkaar aanvuren en bemoedigen, want er zijn maar zo weinig arbeiders.

Gebed: U zei het zelf, Here Jezus, dat de velden wit zijn om te oogsten en dat de oogst groot is. Help mij vandaag om een getuige te zijn van de Here Jezus en mensen te winnen voor Jezus, in de kracht van Uw Geest

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.