Gemeen

Leave a comment Standard

Gemeen.

Opfrisser met de 7 w’s
Een arme en een rijke hebben dit gemeen: de HEER heeft hen beiden gemaakt.Spreuken 22:2

Wie? Een arme en een rijke

Wat? Hebben met elkaar gemeen, dat ze beiden schepselen van de HERE zijn

Waar? Wanneer zij elkaar ontmoeten, bijvoorbeeld in een rechtszaak, of plaats waar meningsverschillen worden uitgevochten

Waarom? Hier wordt benadrukt, dat voor de HERE iedereen gelijk is, of je nu rood staat of een heleboel op de bank hebt.

Wanneer? Dat geldt altijd, de HERE is niet omkoopbaar, ook niet met grote giften in de collectezak, Hij is net zo bewogen met diegenen die helemaal niets hebben

Waarvoor? Onze rijkdom, zelfs al komt die van de Heer (zie gisteren) kan en mag ons nooit een betere positie geven, zeker niet in de gemeente. Wij moeten juist delen, zoals de eerste kerk in Handelingen dat deed, die hadden alles gemeenschappelijk.

Waartoe? Wanneer wij kinderen van één Vader zijn, zijn we allemaal gelijk, in ieder geval voor Hem. Laten we dat dan ook bij elkaar in praktijk brengen. Rijk zijn in het materiële of in het geestelijke, veel gaven hebben, maakt voor God niets uit. Wij zijn allemaal zijn schepselen. Hij houdt van ons allemaal even veel. Hij is niet gemeen.

Gebed: Wij danken U, Vader, dat er bij U geen onderscheid is, dat U alleen het hart aanziet. Leer ons, door Uw Geest elkaar te accepteren zoals we zijn. Zoals U ons accepteert.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.