Licht

Leave a comment Standard

Licht.

Opfrisser met de 7 w’s
Want eens was u duisternis maar nu bent u licht, door uw bestaan in de Heer.Efeziers 5:8
Wie? U, de gemeenteleden van Efeze, maar ook wij, als wij ons leven aan de Here Jezus gegeven hebben.

Wat? Waren eens duisternis, maar zijn nu licht, door ons bestaan in de Heer

Waar? In een donkere en duistere wereld, die eigenlijk op zoek is naar het Licht

Waarom? Wij kennen de Bron van het Licht, de Here God en Jezus zei: Ik ben het licht der wereld (Joh. 8:12)maar Hij zei ook tegen ons, zijn discipelen: Jullie zijn het licht der wereld.(Mat. 5:14) daarom moeten wij het licht zijn en volop schijnen.

Wanneer? Op ieder moment van de dag. De eigenschap van licht is dat het de duisternis verdrijft. Ook als is het nog zo klein, licht valt op waar het donker is.

Waarvoor? Onze taak is de duisternis te verdrijven en de werken van de duisternis aan het licht te brengen, te ontmaskeren.(vers 11) Dat kunnen we alleen door de heilige Geest. Zoals een lamp electiciteit nodig heeft om te branden, zo hebben wij de heilige Geest nodig om het licht van de wereld te zijn.

Waartoe? Vers 18 roept ons daarom op om continue vervuld te zijn met de heilige Geest, dus op Hem aangesloten te zijn, dan kan de kracht stromen, dan kunnen we branden voor Jezus en de duisternis verdrijven. In deze donkere herfstdagen een extra stimulans om te schijnen.

Gebed: Ja, Heer, ik wil schijnen voor U, maar bovenal op U, zodat meer en eer mensen U gaan zien en het Licht der wereld gaan vinden en niet meer in de duisternis ronddwalen. Ik wil aangesloten zijn op de heilige Geest, zodat de kracht door mij heen stroomt en voelbaar en tastbaar is. In Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.