Beschermende Hand

Leave a comment Standard

Beschermende Hand

Opfrisser met de 7 w’s
Geen woord ligt op mijn tong, of u, HEER, kent het ten volle. U omsluit mij, van achter en van voren, u legt uw hand op mij. Wonderlijk zoals u mij kent, het gaat mijn begrip te boven.Psalmen 139:4-6


Wie? De HEER, hij die ons gemaakt en in de moederschoot geweven heeft

Wat? Kent onze woorden al voordat we ze uitspreken, Hij beschermt ons tegen gevaar.

Waar? Hij omsluit ons van achteren en van voren, Zijn Hand legt Hij op ons.

Waarom? Omdat Hij een liefhebbende Vader is, die zich bekommert om Zijn kroost.

Wanneer? Altijd en elke dag weer opnieuw. Wij moeten wel onder die bescherming blijven, dat is een keuze. Wanneer we niet doen wat Hij zegt, kan Hij ons niet beschermen, wij kunnen zelf die bescherming opheffen.

Waarvoor? Hij kent ons zo door een door, Zijn liefde voor ons is onbegrijpelijk en ondoorgrondelijk. Wanneer we niet doen wat Hij zegt, openen we een deur voor de tegenstander, die er als de kippen bij is, om ons te knechten. Men noemt dit dan de straf van God, maar het is dan dat we zelf buiten Gods bescherming zijn gegaan.

Waartoe? Wanneer wij dan onze zonden belijden en de relatie met God herstellen, is Hij altijd bereid om Zich weer over ons te ontfermen. Als onze kinderen ongehoorzaam zijn, kunnen we hen vaak niet beschermen tegen de gevolgen van hun ongehoorzaamheid, maar het blijven onze kinderen en we blijven van ze houden. Hoeveel te meer geldt dat voor onze hemelse Vader!

Gebed: Dank U, wel lieve Vader, dat U trouw blijft, ook al zijn wij dat soms niet. Dank U dat U voor en achter ons bent en Uw Hand op ons is. Help ons toch onder Uw bescherming te blijven, want daar is het veilig en kan de tegenstander er niet bij.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.