Aanstoot

Leave a comment Standard

Aanstoot.

Opfrisser met de 7 w’s
Laten we elkaar daarom niet langer veroordelen, maar neem u voor, uw broeder en zuster geen aanstoot te geven en hun niet te ergeren.Romeinen 14:13

Wie? We, de mensen in de gemeente van de Here Jezus Christus.

Wat? Moeten ophouden met elkaar te veroordelen op ceremoniën, wetten en gebruiken, maar voor zichzelf het besluit nemen, uit liefde geen aanstoot te willen geven aan een ander

Waar? Dit geldt in de gemeente waar je bent, maar ook in een groter verband.

Waarom? Het zou een struikelblok kunnen zijn voor mensen die net tot geloof gekomen zijn en daarom afhaken

Wanneer? Dit besluit geldt altijd, het is een regel van het hart.

Waarvoor? Ceremoniën en wetten en regels, hier met name bedoeld voor het eten van offervlees, maar het kunnen ook andere dingen zijn, denk bijv. aan het wel of niet houden van de Shabbat, zijn van ondergeschikt belang in Gods Koninkrijk. Het draait om de liefde, om onze hartsgesteldheid. Dat is wat telt.

Waartoe? Wanneer wat wij vinden, of hoe wij het beleven of doen, wet en regel moet worden in iedere kerk of gelovige, zijn we niet op de goede weg. Wèl als het gaat om het feit dat er buiten de Here Jezus wel verlossing is te vinden, want dat is dwaalleer en moet uitgebannen worden. Maar laten we elkaar niet weer een juk opleggen van dingen waarvan wij vinden dat het moet, we zijn toch van het juk bevrijdt en het juk van de Here Jezus is licht en zacht.

Gebed: Het kan soms best lastig zijn, Heer, als je iedereen beluistert van wat wel en niet mag. Daarom hebben we ook zo Uw Geest nodig, om Uw Woord te verstaan. Help ons toch te leren dat in alle gevallen, in ieder geval de wet van de liefde geldt en laat dat onze maatstaf zijn. Zoals die dat bij de Here Jezus was, Hij is ons voorbeeld.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.