Crime Scène Investigation

Leave a comment Standard

Crime Scène Investigation.

Opfrisser met de 7 w’s
Christus heeft ons bevrijd opdat wij in vrijheid zouden leven; houd dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen.Galaten 5:1

Wie? De Here Jezus Christus

Wat? Heeft ons bevrijd om in vrijheid te leven, zonder een juk van slavernij

Waar? Hij deed dat aan het kruis van Golgotha, toen Hij stierf en de wereld met God verzoende

Waarom? Omdat God wist dat wij nooit kunnen voldoen aan de eis van de wet. Al onze goede werken vallen in het niet bij onze zonden en kunnen de ontstane kloof niet overbruggen. Daarom stuurde Hij Zijn Zoon om te betalen en ons vrij te kopen.

Wanneer? Het aanbod ligt er voor iedereen, maar het gaat pas gelden als je dat aanbod aanneemt, je zonden belijdt, je afkeert van de zonde en Jezus aanvaart als je Heer en Heiland. nog niet gedaan? Niet uitstellen, doen!

Waarvoor? De Here Jezus heeft ons bevrijd, we hoeven nu niet meer gerechtvaardigd te worden door het houden van wetten en regels. Alleen Zijn offer en ons geloof geven ons toegang tot het eeuwige leven. In de tijd dat deze brief geschreven werd, kwamen er Joden en die vertelden dat men zich moest laten besnijden om toegelaten te worden. Paulus is daar heel fel over, dan is Christus tevergeefs gestorven.

Waartoe? We leven nu in een tijd waarin dat niet meer zo speelt, er zijn mensen die zeggen,dat we ons helemaal niet meer aan regels moeten houden, op grond van deze o.a. tekst. Maar dat is onzin. We rijden hier rechts, maar als ik vandaag besluit om als enige links te gaan rijden, heb ik toch een probleem, hoe vrij ik ook ben! In Gods koninkrijk gelden ook regels, maar je kunt daar niet door behouden worden, dat is het verschil. In het nieuwe Testament staan meer regels dan in het oude, de Here Jezus scherpt ze zelfs aan, niet de daad, maar zelfs de gedachte is zondig. Dat wij leven uit genade is geen reden tot losbandigheid, maar het is een feest te beseffen dat niet onze werken, maar alleen ons geloof ons rechtvaardigt.

Gebed: dank U, voor Uw ontzagwekkende genade, waardoor ik, vuile zondaar, door U aangenomen ben als Uw kind en al mijn zonden zijn weggewassen door het bloed van Jezus. Zelfs het meest geavanceerde forensisch instrument kan er geen spoortje meer van vinden, halleluja!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.