Ogen en oren open

Leave a comment Standard

Ogen en oren open.

Opfrisser met de 7 w’s
Zeg tegen het moedeloze volk: ‘Wees sterk en vrees niet, want jullie God komt met zijn wraak. Gods vergelding zal komen, hijzelf zal jullie bevrijden.’ Dan worden blinden de ogen geopend, de oren van doven worden ontsloten.Jesaja 35:4-5
Wie? Onze God, El Elohim

Wat? Zal komen met wraak en vergelding, redding, bevrijding en genezing

Waar? In het land Israël, waar de Here Jezus geboren werd. Alhoewel in eerste instantie hier gesproken wordt over de verlossing vanuit de ballingschap, is dit ook heel eenvoudig te zien als Messiaanse profetie.

Waarom? De wraak en de vergelding kwamen op Jezus terecht, toe Hij leed en stierf aan het kruis, al Gods toorn droeg Hij, de straf die ons de vrede aanbrengt. En door Zijn bediening toen en de onze nu kunnen blinden zien en doven horen, geestelijk als we mensen mogen winnen, zoals gisteren in de binnenstad van Dordrecht, waar we 21 mensen tot de Heer mochten leiden, maar ook puur lichamelijk, als we bidden voor genezing.

Wanneer? het begon toen Jezus stierf. Het kruis is het onomstotelijke bewijs van Gods wraak, maar juist ook van Zijn oneindige liefde. De kracht van het kruis is overweldigend.

Waarvoor? Om tegen angstige, moedeloze mensen te kunnen zeggen, dat ze moed moeten houden, sterk moeten zijn, omdat het al volbracht is. Soms zullen we dat ook tegen onszelf moeten zeggen, als depressie op de loer ligt. Maar er is voorzien op Golgotha!

Waartoe? Zodat wij zonder angst kunnen leven, zonder angst voor de dood of de economie, of de toekomst, want er is betaald, er is voorzien, ziekte en dood zijn overwonnen en er wacht ons een heerlijke toekomst, als we in Hem geloven. En vandaag mogen we mensen winnen voor Jezus, ogen en oren geestelijk èn lichamelijk open zien gaan, lammen zien huppelen, ik zie er naar uit dat het mmer en meer zal komen!

Gebed: Ja, Here God, wat is er toch een kracht in het kruis, wat veranderde de wereld toen U, Here Jezus uitriep ‘ Het is volbracht’ en het voorhangsel scheurde. Dank U voor Uw offer, dank U voor dood, dank U voor Uw overwinning over de ziekte en dood toen U opstond uit het graf!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.