Vrede

Leave a comment Standard

Vrede.

Opfrisser met de 7 w’s
Moge de Heer van de vrede zelf u altijd en op elke wijze vrede geven.2 Tessalonicenzen 3:16
Wie? De Heer van de Vrede, JHWH Shalom

Wat? Geeft ons vrede, want Hij is de bron

Waar? Altijd en op welke wijze

Waarom? Een mens heeft vrede nodig, vrede is niet alleen de afwezigheid van oorlog, maar houdt, zeker in het Hebreeuws, veel meer in, liefde, voorspoed, harmonie.

Wanneer? We hebben dat ieder moment van de dag nodig.

Waarvoor? Een mens is er naar op zoek en onrustig als hij het nog niet gevonden heeft. Het is een innerlijke drang, een verlangen wat is ingeschapen. Pas als ons leven in harmonie is met God, ervaren we die vrede echt, al het andere is surrogaat.

Waartoe? In vrede leven met God, door de vergeving van onze zonden, zorgt voor de basis van die vrede. Hij is de bron, Jezus is ook de vredevorst. Vanuit die vrede kunnen wij weer in harmonie leven met mens en schepping om ons heen. Ken je die vrede nog niet, dan is al het andere waar je die honger mee probeert te stillen nutteloos en tijdverspilling. Geef je over aan Jezus en je zult die vrede ervaren, iedere dag en elk moment.

Gebed: Ik dank U, voor de vrede en harmonie waar we in kunnen leven door U, Here Jezus. vrede met Gog, vrede met de naaste, voor zover dat van ons afhangt. Ook dat is weer een gevolg van Uw offer aan het kruis! Duizend maal dank hiervoor!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.