Inzicht

Leave a comment Standard

Inzicht.

Opfrisser met de 7 w’s
En ik bid dat uw liefde blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat u kunt onderscheiden waar het op aankomt.Filippenzen 1:9-10
Wie? Paulus, de apostel voor de heidenen

Wat? Bidt dat de liefde van de gemeente in Filippi, maar ook voor ons, zal blijven groeien door inzicht en fijngevoeligheid.

Waar? In Filippi, maar ook iedere gemeente in de wereld

Waarom? Zodat we kunnen onderscheiden waar het op aankomt

Wanneer? Als dat nodig is, bijvoorbeeld in geschillen. Wat is nu ècht van wezenlijk belang en wat niet, er laaien zoveel discussies op, die ons eigenlijk alleen maar afhouden van de kern van de zaak: Jezus Christus en dien gekruisigd.

Waarvoor? Het valt ook niet altijd mee om in discussies de liefde te bewaren, daarom probeer ik ze ook altijd uit de weg te gaan. Je kunt een discussie winnen en een persoon verliezen. Maar wanneer het draait om het verlossende werk van de Here Jezus is er geen discussie mogelijk! Alleen door Hem kunnen we bij de Vader komen.

Waartoe? We hebben inzicht en fijngevoeligheid nodig, zeker als dat gevoed wordt door de liefde. Als dat de bron is kunnen we zeker zien welke dingen wel en niet belangrijk zijn. En de heilige Geest komt ons daarbij te hulp. Dit is zo’n gebed dat altijd verhoord zal worden, omdat de Here God het ons zo graag wil geven èn we het allemaal nodig hebben.

Gebed: Ja Vader, ik bid dat mijn liefde, voor U en mijn medemens, blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat ik kan onderscheiden waar het op aankomt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.