Oplevering

Leave a comment Standard

Oplevering.

Opfrisser met de 7 w’s
God keek naar alles wat hij had gemaakt en zag dat het zeer goed was.Genesis 1:31
Wie? God, de schepper van hemel en aarde, Elohim

Wat? Keek naar alles wat Hij gemaakt had, Hij keek er nog eens overheen, checkte of alles wel klopte, voor Hij het opleverde.

Waar? Hij keek vanuit de hemel naar Zijn schepping, het heelal, het universum en uiteraard ook naar de aarde.

Waarom? Om twee dingen denk ik, eerst om het allemaal nog eens te checken, onze Schepper is heel precies, en om er van te genieten.

Wanneer? Op de zesde dag van de schepping, voordat de zevende aanbrak en Hij ging rusten.

Waarvoor? God’s schepping, inclusief de mens, was af, helemaal top, en we kunnen dat nog steeds zien om ons heen. Zelfs in de herfst is de natuur nog mooi, met al die gouden en rode tinten en als dan het zonnetje er op schijnt, prachtig. God wist al wel, dat de mens tegen Hem zou kiezen, maar toch koos Hij ervoor om ons een vrije wil te geven.

Waartoe? Waneer je niet kunt kiezen, is liefde niet echt en God wil dat we van Hem houden. Als een vrije keuze. Hij wist dat de schepping verziekt zou worden door de slechte keuze van de mens en daarom liet Hij nog een keer zijn blik er genietend overheen gaan. Maar ook het reddingsplan lag klaar, de verlossing door Zijn Zoon. Straks zal er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde zijn, dan is alles weer zoals in het begin: zeer goed. Uitmuntend.

Gebed: Ja, Heer, Uw schepping is top, alles zit zo perfect in elkaar. Wie gelooft dat het allemaal uit toeval is ontstaan, heeft een nog groter geloof dan ik. Maar er komt een tijd dat het allemaal vernieuwd zal zijn en nog mooier en beter dan het nu is. Daar kunnen we naar uitzien. Daar mogen we naar uit zien, maar wel werkend in Uw koninkrijk. Werkend wacht ik.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.