In zwakheid sterk

Leave a comment Standard

In zwakheid sterk.

Opfrisser met de 7 w’s
Omdat Christus mij kracht schenkt, schep ik vreugde in mijn zwakheid: in beledigingen, nood, vervolging en ellende. In mijn zwakheid ben ik sterk.2 Korintiers 12:10
Wie? Paulus, de apostel die deze brief aan de gemeente in Korinthe schreef

Wat? Is blij wanneer hij zwak is

Waar? In zijn bediening als apostel, op zijn vele reizen voor het evangelie

Waarom? Als Hij zwak is, beledigingen, nood, vervolgingen en ellende ondergaat, terwille van het evangelie, ervaart hij juist Gods kracht.

Wanneer? Wanneer wij zwak zijn, kan Gods kracht, de kracht van de heilige Geest, door ons heen werken.

Waarvoor? Anders zit ons eigen kunnen in de weg. Als wij denken, dat doen we wel even, verliezen we onze afhankelijkheid en kunnen we het schudden.

Waartoe? Maar wanneer we ervaren het zelf niet te kunnen, komt de heilige Geest met Zijn kracht ons te hulp en kunnen we alles. Zo kon Paulus tot diep in Het Romeinse Rijk, tot voor de keizer aan toe het evangelie verkondigen en duizenden winnen voor Jezus. En zo kunnen ook wij uit gaan in ons land, in die kracht om Nederland (terug) te winnen voor Jezus!

Gebed: Ja Heer, U zoekt geen sterke mensen die alles al kunnen, maar juist kleine zwakke mensen, die afhankelijk zijn van U. U zoekt geen mensen die bekwaam zijn, maar bereid. Ik ben bereid, Heer! Maakt U mij bekwaam!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.