Verstand op nul

Leave a comment Standard

Verstand op nul.

Opfrisser met de 7 w’s
Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel.Matteus 5:3

Wie? Wie nederig van hart, andere vertalingen arm van geest, zijn. Dat zijn zij die zich afhankelijk opstellen, niet alles maar beredeneren, maar geloven als een kind.

Wat? Die zijn gelukkig te prijzen, zalig zeggen andere vertalingen, maar dat heeft niets te maken met behouden zijn. Je bent gelukkig te prijzen.

Waar? Overal, in iedere situatie.

Waarom? Dan is het koninkrijk der hemelen voor jou. Dan zie je de dingen die God doet en door je heen wil doen.

Wanneer? Altijd. Wanneer je niet alles zit te beredeneren maar de dingen eenvoudigweg aanvaardt in geloof, dan ga je de wonderen van God meemaken.

Waarvoor? Ons verstand kan ons geloof in de weg staan, wanneer we alles willen verklaren en er geen ruimte ks voor geloof. Geloof is weten, dat tegen beter weten in, God in alles gaat voorzien.

Waartoe? Geloof doet een kind van de trap springen in de armen van de vader, omdat het zonder twijfel weet, dat hij het zal opvangen. Een volwassene gaat rekenen en rekent uit dat zijn gewicht de vader nooit zal houden. Wanneer je het koninkrijk wil zien en meemaken, moeten we soms ons verstand op nul zetten en in geloof springen. En geloof mij: Vader vangt je op en laat je niet vallen, nerver nooit!

Gebed: Ja Vader, soms zit ons verstand ons in de weg en zien we op de omstandigheden en beredeneren dat het nooit zal kunnen. Maar U zegt: Niets is onmogelijk als je gelooft (Mat. 17:20) Ik wil arm van geest en nederig van hart zijn, want ik wil Uw koninkrijk zien!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.