Niet schuldig

Leave a comment Standard

Niet schuldig.

Opfrisser met de 7 w’s
U moet dus weten, broeders en zusters, dat het dankzij hem is dat aan u de vergeving van de zonden verkondigd wordt; iedereen die op grond van de wet van Mozes geen vrijspraak kon krijgen, wordt door hem geheel vrijgesproken, mits hij gelooft.Handelingen 13:38-39
Wie? De toehoorders bij deze preek, maar eigenlijk ieder mens

Wat? Moet weten dat het dankzij Hem, dat is Jezus, alleen maar mogelijk is om vergeving van zonden te krijgen. Vrijspraak. Niet schuldig.

Waar? We krijgen dat aan de voet van het kruis, als we ons aan Hem overgeven.

Waarom? Op grond van de wet is iedereen schuldig, niemand uitgezonderd. Hoe goed we ons best ook doen, de kloof tussen God en mens is, door onze zonden, onoverbrugbaar.

Wanneer? We ontvangen die vrijspraak, die uitspraak op grond van ons geloof. Mits hij gelooft, zegt Paulus hier. Ons geloof opent de mogelijkheid tot de uitspraak.

Waarvoor? Je moet er dus niet op gaan zitten wachten, totdat je het krijgt. Geloven is een actie, je moet het gaan doen. De genade is de gift, die is beschikbaar voor jou, als je gaat geloven. Niemand in deze wereld hoeft verloren te gaan, het aanbod is er voor iedereen. Je krijgt het door in Hem te gaan geloven.

Waartoe? Te vaak hebben we het geloof afgeschilderd als iets van het houden van regeltjes, dit mag je wel en dat mag je niet. Maar juist door het geloof, het zaligmakend geloof, gaat het houden van regeltjes overboord, dat komt later vanzelf. Waar het op aan komt is jouw keuze. Ga het doen, vandaag nog, nu, en je ontvangt de uitspraak van de Recher: Niet schuldig. Dat is genade!

Gebed: Wat een geweldige boodschap hebben we voor de wereld. Ik bid dat iedereen die dit leest, de keuze gemaakt heeft, of zal maken en zekerheid heeft onschuldig te zijn in Gods ogen en de toegang tot de hemel.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.