Eenheidsworst

Leave a comment Standard

Eenheidsworst

Opfrisser met de 7 w’s
Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.Romeinen 15:7
Wie? Paulus tot de gemeente in Rome en ook tot ons

Wat? We moeten elkaar aanvaarden, accepteren, respecteren.

Waar? In de gemeente, en dat kunnen we op onze eigen kerk toepassen, maar ook plaatselijk, landelijk en wereldwijd.

Waarom? Omdat God dan de eer krijgt, van verdeeldheid krijgt Hij dat niet, maar van echte eenheid wel. En omdat de Here Jezus ons ook aanvaard heeft.

Wanneer? Juist wanneer er geschillen zijn v.w.b. stijl en vorm, die niet de kern van het evangelie raken. De een zingt liever psalmen op hele noten bij een orgel, terwijl de ander God aanbidt met een hele band en een hoop volume, maar het raakt de inhoud niet.

Waarvoor? Christus heeft ons ook aanvaard en laten we eens naar onszelf kijken, verkocht onder de zonde, slaven van ons genot, door en door verrot. Toch zei Hij tegen Zijn Vader: Ik zal gaan om ze te redden, en kan eenieder die in Hem gelooft, gered worden, die neemt Hij aan

Waartoe? Zo moeten ook wij naar de ander kijken, we leven allemaal uit en door de genade van God. Laten we dan ook in liefde de eenheid zoeken, dat wil niet zeggen dat we het altijd eens met elkaar hoeven zijn, maar wel dat we ons één weten met elkaar, omdat we dezelfde God liefhebben en willen dienen. Dan zijn we één in verscheidenheid en zal de wereld zien dat God Zijn Zoon zond. Joh. 17:21

Gebed: Dank U, Vader, dat U ons allemaal verschillend hebt gemaakt en er geen eenheidsworst in Uw gemeente is. Toch zegt U ons dat we elkaar moeten accepteren en aanvaarden, dat is niet altijd makkelijk, maar met Uw hulp kan het! Geef ons die instelling om het te willen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.