Geschenk van genade

Leave a comment Standard

Het geschenk van genade.

Opfrisser met de 7 w’s
Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop laten voorstaan.Efeziers 2:8-9

Wie? Wij, U, jij en ik, als we ons gered weten door het verlossende werk van Jezus. Is dat niet zo, dan juist doorlezen!

Wat? Zijn dus door ons geloof behouden, gered, dankzij de gave van genade.

Waar? We zijn gered door de genade die beschikbaar kwam door Jezus dood aan het kruis.

Waarom? God wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen worden gered. (2 Petr. 3:9)

Wanneer? De redding vindt plaats op het moment dat weg gaan geloven, dat is in geloof accepteren wat Jezus voor je heeft gedaan aan het kuis, je zonden belijden en Hem aannemen als je Heer en Verlosser.

Waarvoor? Deze tekst is vaak verkeerd uitgelegd. Maar het woordje gave slaat niet terug op geloof, maar op de genade. De genade is de gift, geloof is het middel om het te accepteren. Er is wel een gave van geloof, die vinden we in 1 Cor. 12, als een van de werkingen van de heilige Geest, de gave die we nodig hebben om wonderen te gaan doen. Maar het zaligmakend geloof is onze reactie op Gods genade.

Waartoe? We moeten daarom niet gaan zitten wachten of het nog eens gaat gebeuren, dat we worden gered, maar in actie komen. Heb je geen zekerheid over je eindbestemming, of dat hemel of hel is? Kom in actie en accepteer de gave van genade door je geloof. Opnieuw wijs ik op de website www.gratisgeschenk.tk volg de stappen die daar beschreven staan en ontvang het eeuwige leven, door geloof.

Gebed: Wat heeft U ons toch een geweldig geschenk gegeven, Vader, uw genade. En het is voor iedereen beschikbaar. Ik bid dat een ieder die dit leest, het cadeau ook gaat uitpakken en het ontvangt in geloof, in Jezus Naam.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.