Onverdiend

Leave a comment Standard

Onverdiend.

Opfrisser met de 7 w’s
Onze Heer heeft mij zijn genade in overvloed geschonken, evenals het geloof en de liefde die we in Christus Jezus bezitten.1 Timoteus 1:14
Wie? Onze Heer, de Kurios, de Here Jezus

Wat? Heeft ons zijn genade, Gods onverdiende gunst, in overvloed geschonken

Waar? Die genade kwam beschikbaar door het kruis, toen Jezus stierf, voor onze zonden

Waarom? De Here God is een God van liefde en genade, iedereen die gelooft, krijgt dat, gratis en voor niets.

Wanneer? Wanneer we gaan geloven, ons overgeven aan Hem

Waarvoor? Dan komt het geloof en de liefde beschikbaar, vanuit Gods liefde en genade. Je hoeft daar niets voor te doen. Er ook niet super heilig voor te zijn. Het is onverdiend, dat is genade.

Waartoe? Wanneer we gaan beseffen hoe groot die genade is en daaruit gaan leven, gaan we Gods grootheid en goedheid meer en meer zien. Er is in de geschiedenis van deze wereld één markant punt: het kruis. Daar draait alles om. Toen werd de zonde voor eens en voor altijd bestraft, doordat die op Jezus geladen werd. Toen werd de wereld verzoend met God, toen kwam de genade beschikbaar. Het aanvaarden in geloof van dat offer, maakt je deel van die genade, uit geloof en liefde. Niet missen, hoor!

Gebed: Dank U, Here Jezus,moor het kruis,Maddie ondraaglijke pijn en smaad, van mijn zonden. Onvoorstelbaar dat U mij zo lief heeft dat U dat voor mij deed. Ik dank U, ik dank U, ik dank U.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.