Onvermoeibaar

Leave a comment Standard

Onvermoeibaar.

Opfrisser met de 7 w’s
Hij geeft de vermoeide kracht, de machteloze geeft hij macht in overvloed. Jonge strijders worden moe en raken uitgeput, zelfs sterke helden struikelen, maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.Jesaja 40:29-31
Wie? Wie hoopt op de Heer, het van Hem alleen verwacht

Wat? Krijgt nieuwe kracht, loopt, maar wordt niet moe, rent, maar raakt níet uitgeput.

Waar? Gewoon praktisch, in ons dagelijkse leven

Waarom? Wanneer je dingen in eigen kracht doet, slaat de vermoeidheid onverbiddelijk, vroeg of laat, eens toe, maar wanneer je het doet in Gods kracht kan je alsmaar door gaan.

Wanneer? Iedere dag weer opnieuw, de bron, de heilige Geest, raakt niet uitgeput.

Waarvoor? In Gods koninkrijk wordt veel gedaan vanuit eigen kracht, we organiseren iets en vragen dan of de Here het wil zegenen. Resultaat blijft dan vaak uit. Maar wanneer we vanuit Hem beginnen en de dingen doen die Hij ons vraagt om te doen, zorgt Hij ook voor de energie.

Waartoe? Het beeld van de adelaar wat hier wordt gebruikt is zoals het werkt. Een adelaar zweeft op de thermiek van de wind, het kost hem weinig inspanning om te komen waar hij moet zijn. Zo mogen ook wij zweven op de leiding van de heilige Geest en ons mee laten voeren naar waar Hij wil. Dan zijn we onvermoeibaar.

Gebed: Wat is Uw woord toch krachtig, lieve Vader en wat biedt het perspectief. We mogen werken in Uw koninkrijk om de dingen te doen die U van ons vraagt en U geeft ons er ook de kracht voor om die te doen. Onuitputtelijk is de kracht van de heilige Geest!. Amen

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.