Misstap

Leave a comment Standard

Misstap.

Opfrisser met de 7 w’s
Broeders en zusters, wanneer u merkt dat een van u een misstap heeft begaan moet u, die door de Geest geleid wordt, hem zachtmoedig weer op het rechte pad brengen. Pas op dat u ook zelf niet tot misstappen wordt verleid.Galaten 6:1
Wie? Broeders en zusters, leden van de gemeente van Galatië en wereldwijd.

Wat? Zullen, wanneer wij merken, dat een van ons een overtreding heeft begaan, in zonde gevallen Is, er alles aan doen om die persoon in zachtmoedigheid weer op het rechte pad te brengen.

Waar? Eerst zullen we hem, of haar, tussen 4 ogen spreken, luistert men dan niet, dan met 1 of 2 getuigen, zoals de Here Jezus ons leert (Math.18:15-17)

Waarom? We moeten zonde niet tolereren en bedekken met de mantel der liefde, want dan gaat het zitten etteren en wordt het een gezwel. Maar wel in de geest van zachtmoedigheid, we zijn allemaal mensen. Ook wij kunnen een misstap begaan. Wie zonder zonde is…

Wanneer? Wanneer we het bemerken, dus niet op roddel afgaan, maar direct op de bron afstappen. Roddel is funest voor een gemeente en voor de eenheid. Ook dat is zonde!

Waarvoor? We moeten zonde niet tolereren, maar ook de mense níet oordelen. In balans en afgestemd op de heilige Geest, zachtmoedigheid is een partje van de vrucht van de Geest, mogen wij op iemand afstappen en in liefde hem of haar vermanen.

Waartoe? Spreek er eerst over met de persoon zelf en niet met iemand anders. Het spreekwoord eens een dief, altijd een dief, geldt helaas ook in de gemeente Gods. Als de persoon in kwestie niet luistert, kun je er altijd nog iemand bij halen, zoals Math. 18 zegt. Maar laten we ook op onszelf letten, want ook wij kunnen struikelen. Daarom moet zoiets nooit hooghartig gebeuren, maar altijd in liefde en met bewogenheid, in nederigheid.

Gebed: U geeft ons heel duidelijke richtlijnen hoe we met deze moeilijke materie moeten omgaan, Heer. Wanneer wij zoiets zien, geef ons dan moed en wijsheid om er mee om te gaan en te handelen zoals U dat zegt. Amen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.