Wie ben ik?

Leave a comment Standard

Wie ben ik?

Opfrisser met de 7 w’s
Alleen dankzij zijn genade ben ik wat ik ben.1 Korintiers 15:10
Wie? Paulus, de apostel met de speciale bediening voor de heidenen

Wat? Is, dankzij genade, wat hij is, de apostel die misschien wel meer bereikt heeft, dan de elf die bij Jezus waren (vers9)

Waar? Hij heeft het toenmalige Klein Azië bereikt en is tot in Europa doorgedrongen

Waarom? Hij kreeg deze bediening van de Here God, hoewel hij eerst de gemeente vervolgd heeft. Maar de Here Jezus is aan hem verschenen.

Wanneer? Op de weg naar Damascus en nadat hij de handen opgelegd kreeg van Ananias, werd hij genezen, gedoopt in water en in de heilige Geest en werd Gods knecht.

Waarvoor? Hier zien we wat genade doen kan, hoe het mensen kan veranderen van tegenstanders van het evangelie in mensen die veel zielen winnen voor Jezus en die God kan gebruiken.

Waartoe? Denk daarom nooit te min van jezelf. Paulus noemt zichzelf een ontijdig geborene, zeg maar een miskraam, maar de Here God gebruikte juist hem, zodat ook wij vandaag het evangelie kennen. De Here wil iedereen gebruiken, ook jou, wat je ook gedaan hebt in het verleden. Zijn genade is groot genoeg.

Gebed: dank U, voor Uw levensveranderende genade, Vader, dat we daardoor veranderende mensen kunnen zijn, die U wilt gebruiken in Uw dienst. Hier ben ik, Heer, gebruik mij!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Met dank aan www.dagelijkswoord.nl voor het verstrekken van de tekst

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.